Settings

Onze cursussen

Vaarbewijs

V.a. € 59,-

Cursus Vaarbewijs 1 (KVB1)
Een vaartuig besturen dat harder mag dan 20 km/h of langer is dan 15 meter? Haal dan nu uw vaarbewijs snel en eenvoudig via Jouw-Rijschool.nl Op de cursusdag zal een van onze gekwalificeerde docenten alle stof die het theorieboek behandelt vanaf het begin met u doornemen. Met behulp van interactieve filmfragmenten en examenvragen trainen en begeleiden onze ervaren docenten u, tot het vaarbewijs examen is afgelegd!

Op deze cursusdag leert u de volledige theorie van het varen: de basiskennis over de reglementen BPR, RPR, betonning en bebakening, motorkennis, aandrijving van schepen waaronder schroefwerking en aanmeren etc.

Na deze vaarbewijs cursusdag kunt u examen doen bij het Vamex om het begeerde vaarbewijs te krijgen. Het vaarbewijs I is geldig op rivieren, meren en kanalen. Het examen is bij Vamex in Alkmaar, de enige officiele exameninstantie in Nederland.

De kosten van het examen Klein Vaarbewijs KVB1 bij Vamex zijn €49,- (niet inbegrepen in het cursusgeld)

Schrijf u hier direct in voor de cursus Klein Vaarbewijs 1

Cursus Vaarbewijs 2 (KVB 2)
Dit vaarbewijs is nodig indien u op ruimer water wilt gaan varen. Hieronder wordt verstaan het IJsselmeer, de Waddenzee en de Zeeuwse stromen en hiervoor dient u over meer kennis te beschikken dan vaarbewijs 1. Hierbij komt platte navigatie aan bod en het in een kaart kunnen uitzetten en berekenen van koersen, het gebruiken van instrumenten, zoals GPS, stuurkompas, peilkompas en fouten kunnen omrekenen tot posities in een (zee)kaart. Kennis van zeevaartreglementen, watergetijden kunnen uitrekenen, kennis van meteo zodat u weerkaarten kunt interpreteren en toepassen. Kortom, u leert de kennis en vaardigheden voor ‘ruim water’. Deze aanvullende cursus vaarbewijs 2 doen wij gezien de vereiste uitleg en oefeningen kort na KVB1, waarna u goed voorbereid het examen kunt gaan halen.

De vaarbewijs examens worden op beeldscherm afgenomen bij de stichting Vamex die gevestigd zijn: in Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer en Zwolle: zie Vamex: http://www.vamex.nl/klein-vaarbewijs/klein-vaarbewijs.aspx.

Jouw-Rijschool.nl verzorgt ook de vaarbewijs opleidingen in de praktijk op onze Speedcruiser. Dit is een Bayliner 285, waar u onder toezicht van een ervaren docent praktijklessen kunt krijgen om het geleerde in praktijk te brengen. In de praktijklessen vaarbewijs leer je vaartocht voorbereiding, motor klaar maken, brandpreventie, aanmeren, afvaren, in sluizen aanmeren, en snel-varen. De Bayliner is l.o.a 8,80 meter, breedte 3,00 meter en diepgang 1,10 meter en wordt voortgestuwd door een 8 cylinder Mercruiser van 300 pk. Verder is de Bayliner voorzien van GPS Kaartplotter, Marifoon en een boegschroef voor precisie met manoeuvreren. Voor verdere informatie staan wij u graag te woord.

Volg je de vaarbewijs theoriecursus via Jouw-Rijschool.nl dan leer je snel en efficient ben je dus spoedig voorbereid op je theorie-examen. Zo vaar jij binnenkort door de grachten of over het IJsselmeer!

Geen dia’s meer, maar interactieve vaarbewijs theorielessen met de laatste anwb vragen en ervaren docenten voor ieder lesniveau. We bieden je niet alleen leuke theoriecursus, maar ook een gegarandeerd leuke opleiding!

De kosten van het examen bij Vamex zijn € 59,- De cursus Klein Vaarbewijs KVB2 kost € 119,-

Schrijf u direct in voor de cursus Klein Vaarbewijs 2

Basiscertificaat Marifonie Amsterdam
Als pleziervaarder is het niet verplicht om een marifoon aan boord van uw schip te hebben, hoewel Rijkswaterstaat het gebruik er van wel onderschrijft, aangezien het de veiligheid bevordert.

Het examen ter verkrijging van het basiscertificaat voor de bediening van een marifoon aan boord van (plezier)vaartuigen wordt verzorgt door Vamex. Een schip met aan boord een marifoon, dient tenminste één persoon te zijn die in het bezit is van een marifoon-bedieningscertificaat. De andere opvarenden mogen onder toezicht en verantwoordelijkheid van de houder van ‘t certificaat de marifoon gebruiken. Het bezit van het basiscertificaat is voor de meeste watersporters ruim voldoende. De kosten van het examen bij Vamex zijn € 60,-

Meer informatie over het gebruik van de marifoon vind u op de website van Agentschap Telecom.

Meld u direct aan voor de cursus Klein vaarbewijs 1 of 2

When & Where

Amsterdam

Courses Name

Courses Address

August 21, 2017

from 6:30 PM to 8:30 PM (EST)

This is a place to add small intro about instructors of a institute. A small intro is good and...

Melcome Fish DrivingMedicalTraffic

Qury is the founder member of DriveMe and managing our all institutes for last 10years

Qury Kyra Founder

A well qualified and certified instructor with 2 years of experience in teaching different lessons

Samantha Tam DrivingTraffic

Ben jij opzoek naar een Rijschool in de regio Amsterdam?

Meer informatie